Házirend

A BETEGEK FOGADÁSA

  • A betegek fogadása hétfőtől csütörtökig 7-19 óra között, pénteken a legtöbb szakrendelés esetében 7-14 óra között történik. Pénteki napokon 14 óra után az ultrahang, kardiológia, ortopédia rendelés a honlapunkon megtalálható szakrendelések menüpont alatt részletezett időpontig tartanak rendelést. A betegfogadási idő változásairól külön tájékoztatjuk pácienseinket a recepción, a rendelő helyiségek melletti információs táblákon, valamint az intézet honlapján.
  • A betegeknek a recepción, a laboratóriumi vizsgálatra érkező pácienseknek a laboratórium betegfelvételi ablakánál kell jelentkezniük.
  • A betegek a TAJ számot tartalmazó Hatósági Igazolvány, a Személyi Igazolvány valamint a Lakcímkártya (új típusú személyi igazolvány esetén) bemutatásával ingyen jogosultak a gyógyító-megelőző ellátás keretében orvosi vizsgálatra, illetve a szükséges gyógykezelésre.
  • A nem társadalombiztosítás által finanszírozott egészségügyi ellátásért, és a TAJ számmal nem rendelkező betegek ellátásáért fizetendő térítési díjakat összefoglaló „Térítési díj szabályzat” megtalálható a recepción, a rendeléseken és az intézet pénztárában. A beteg kérésére térítési díj ellenében minden vizsgálat elvégezhető.

A BETEGEK ELLÁTÁSA

A 287/2006 (XII.23.) kormányrendelet szerint intézetünk minden osztálya betegfogadási listát vezet. Ez teszi lehetővé az előjegyzési időpont rögzítését. A listára személyesen vagy telefonon lehet jelentkezni a rendelésenként megadott időpontban és telefonszámokon (lásd rendelő helyiségek melletti információs táblák, valamint az intézet honlapja). Az előjegyzett beteg előnyt élvez az időponttal nem rendelkező beteggel szemben.

Viselkedés az intézményben

  • A betegek az Intézmény területén olyan magatartást kötelesek tanúsítani, amellyel sem betegtársaikat, sem a rendelést nem zavarják.
  • Az intézményben a rendre, tisztaságra, berendezésre minden itt tartózkodónak ügyelni kell.
  • Dohányozni, szeszes italt fogyasztani az Intézmény teljes területén tilos! (Nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló, többször módosított 1999. évi XLII törvényben foglaltak alapján)
  • Rádiótelefon használata a váró- és a rendelőhelyiségekben a betegek számára tilos!

A teljes házirend itt található: kattintson ide a megtekintéshez

Print Friendly