Házirend


A BETEGEK FOGADÁSA

  • A betegek fogadása hétfőtől csütörtökig 7-19 óra között, pénteken a legtöbb szakrendelés esetében 7-14 óra között történik. Pénteki napokon 14 óra után az ultrahang, kardiológia rendelés a honlapunkon megtalálható szakrendelések menüpont alatt részletezett időpontig tartanak rendelést. A betegfogadási idő változásairól külön tájékoztatjuk pácienseinket a recepción, a rendelő helyiségek melletti információs táblákon, valamint az intézet honlapján.
  • A betegeknek a recepción, a laboratóriumi vizsgálatra érkező pácienseknek a laboratórium betegfelvételi ablakánál kell jelentkezniük.
  • A betegek a TAJ számot tartalmazó Hatósági Igazolvány, a Személyi Igazolvány valamint a Lakcímkártya (új típusú személyi igazolvány esetén) bemutatásával ingyen jogosultak a gyógyító-megelőző ellátás keretében orvosi vizsgálatra, illetve a szükséges gyógykezelésre.
  • A nem társadalombiztosítás által finanszírozott egészségügyi ellátásért, és a TAJ számmal nem rendelkező betegek ellátásáért fizetendő térítési díjakat összefoglaló „Térítési díj szabályzat” megtalálható a recepción, a rendeléseken és az intézet pénztárában.

A BETEGEK ELLÁTÁSA

A 287/2006 (XII.23.) kormányrendelet szerint intézetünk minden osztálya betegfogadási listát vezet. Ez teszi lehetővé az előjegyzési időpont rögzítését. A listára személyesen vagy telefonon lehet jelentkezni a rendelésenként megadott időpontban és telefonszámokon (lásd rendelő helyiségek melletti információs táblák, valamint az intézet honlapja). Az előjegyzett beteg előnyt élvez az időponttal nem rendelkező beteggel szemben.

VISELKEDÉS AZ INTÉZMÉNYBEN

  • A betegek az Intézmény területén olyan magatartást kötelesek tanúsítani, amellyel sem betegtársaikat, sem a rendelést nem zavarják.
  • Az intézményben a rendre, tisztaságra, berendezésre minden itt tartózkodónak ügyelni kell.
  • Dohányozni, szeszes italt fogyasztani az Intézmény teljes területén tilos! (Nemdohányzók védelméről és a dohánytermékek fogyasztásának, forgalmazásának egyes szabályairól szóló, többször módosított 1999. évi XLII törvényben foglaltak alapján)
  • Rádiótelefon használata a váró- és a rendelőhelyiségekben, kép- illetve hangfelvétel készítése tilos!

Felhívjuk tisztelt Pácienseink figyelmét, hogy Intézetünk mellékhelyiségeiben található villanykörte, mosdó csaptelep, papír kéztörlő, elektromos kézszárító, WC papír, WC lehúzó, stb. itteni használatra vannak, ezért kérjük, ne vigyék őket haza! Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézetünk folyosói kamerával megfigyelt területek. Tájékoztatás elektronikus megfigyelőrendszer alkalmazásáról

Print Friendly