EESZT
Tisztelt Pácienseink!

Az érintett betegségével kapcsolatba hozható minden olyan egészségügyi adat továbbítható, amely a kezelőorvos vagy a háziorvos döntése alapján a gyógykezelés érdekében fontos. Önnek azonban lehetősége van a digitális önrendelkezés keretében arra, hogy az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT-be) bekerülő adatainak hozzáférését szabályozza.

Felhívjuk tisztelt Pácienseink figyelmét, amennyiben rendelkeznek az ellátási adatokról, körültekintően járjanak el, mert letilthatnak olyan ellátási információkat is, amik késleltethetik, akadályozhatják az Önök további gördülékeny, szakmailag hatékony egészségügyi ellátását!

Tisztelt Pácienseink! A fent említett, egészségügyi ellátásával kapcsolatos digitális önrendelkezését NEM tudja megtenni Intézetünkben az ellátás során, erre kizárólag az alábbi linken olvasható lehetőségek vannak! Ellátása során csak a korábban megtett, és TILTÁST tartalmazó rendelkezéseinek ideiglenes feloldására van lehetőség, melyet akár írásban is megtehet az adott szakrendelésen, amennyiben korábban olyan, letiltásra került egészségügyi információhoz enged hozzáférést kezelőorvosának, aminek a megismerése az Ön egészségügyi ellátásának szakmai szempontból elengedhetetlen, és az az Ön mielőbbi szakszerű ellátását, gyógyulását szolgálja! Felhívjuk továbbá a figyelmet, hogy a rendelkezések feloldása a szakmai, gyógyító munka alatt értékes időt vesz el az ellátás során a betegellátásra fordítható időből.

Kérjük, hogy a digitális önrendelkezés során vegyék figyelembe az itt leírtakat!

Részletes tájékoztatót talál a digitális önrendelkezésről a következő linkre kattintva:

EESZT digitális önrendelkezés tájékoztató

Print Friendly