Területen kívüliek ellátása

2016. október 3-tól Intézetünk kizárólag csak a területi ellátási kötelezettségben meghatározott települések lakosait fogadja (ezen településeken az állandó vagy ideiglenes lakcímmel rendelkező lakosokat illetve ezen településeken rendelő háziorvos által kiállított érvényes beutalóval rendelkezőket (kivéve a sürgős szükség (életveszélyes állapot) esetét: 52/2006. (XII. 28.) EüM rendelet)!

Bővebb tájékoztató: Kattintson ide a területi ellátási kötelezettségben szereplő helységek megtekintéséhez)

Kivételek:

  • sürgős szükség esete (életveszélyes állapot) áll fenn (1997. évi CLIV. törvény 3.§ i) és a 142. § (2) bekezdés c) pontja szerinti definíció a sürgős szükség körébe tartozó, életet veszélyeztető állapotok és betegségek felsorolását az 52/2006. (XII. 28.) EüM rendelet melléklete tartalmazza)
  • ha a területen kívüli beteg háziorvosa az ellátási területünkön rendel (217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet3/A. §61 (1) c))
  • a területen kívüli beteg térítést fizet az egészségügyi szolgáltatásért, de ebben az esetben sem élvezhet elsőbbséget a területi ellátási kötelezettség alá eső beteggel szemben
  • a területen kívüli beteg rendelkezik „Befogadó nyilatkozattal”
  • intézetünk jelenlegi és nyugdíjas munkatársai és közvetlen hozzátartozóik (217/1997. (XII. 1.) Korm. rendelet3/A. §61 (1c))
Print Friendly