Lakossági tájékoztató

Tisztelt Látogató!


Kedves Kollégák és Betegeink!

Az utóbbi időben egyre több bizonytalan hatású „csodaszert” hirdetnek a facebookon és más internetes honlapokon, és referenciaként a Reumatológusok Egyesületét tüntetik fel. Ez az „egyesület” nem létezik, a honlapokon szereplő személyek, akik „nyilatkoznak”, nem valósak.
A Magyar Reumatológusok Egyesülete elhatárolja magát az interneten terjedő azon hirdetésektől, amelyek az Egyesületre hivatkozva ajánlanak különböző reumatológiai jellegű készítményeket. Egyben felhívjuk a betegeink szíves figyelmét, hogy a gyógy készítményekről, és kezelési eljárásokról minden esetben szakorvos kollégáinktól érdeklődjenek.

Magyar Reumatológusok Egyesülete


  Felhívás!
  Tüdő Egészsége Világnap: 2017. szeptember 25.

  A Magyar Tüdőgyógyász Társaság elnöke Dr. Kovács Gábor 2017. szeptember 25-én, a Tüdő Egészsége Világnapjának javasolt napon írta alá a Nemzetközi Tüdőgyógyász Társaságok Fóruma által összeállított Tüdő Egészsége Nyilatkozatot, a „Lung Health Charter”-t.

  Teljes leírás megjelenítése

  A világ kilenc nagy nemzetközi tüdőgyógyász társasága több mint százezer tüdőgyógyász képviseletében ezáltal arra kötelezi el magát, hogy a jövőben erősítik a tüdőbetegségek megelőzésére, kezelésére és gyógyítására kialakított stratégiákat.

  A Magyar Tüdőgyógyász Társaság a média segítségével ezúton kér mindenkit arra, hogy aláírásával támogassa a tüdő egészségének megőrzéséért indított nemzetközi törekvéseket.

  A Nyilatkozat a www.firsnet.org oldalon olvasható és aláírható.

  A Nyilatkozat hat cikkelye a következőket fogalmazza meg:
  1. cikkely: Az aláírók felhívják a figyelmet arra, hogy tüdő egészsége egyetemes emberi szükséglet, mely az egészségtelen levegő miatt gyakran sérül. A tiszta levegő és az egészséges tüdő az emberi egészség és jólét kulcsfontosságú tényezői. Támogatják az Egyesült Nemzetek Fenntartható Fejlődési céljait, hogy csökkenjen a levegőszennyeződés miatti halálozás és megbetegedés.

  2. cikkely: A fel nem ismert tüdőbetegségek elkerülhető halálozáshoz és kórházi kezeléshez vezetnek, szükségtelen fizikai és érzelmi terheket rónak a betegekre és családjaikra, csökkentik a betegek munkaképességét, valamint otthoni, családi és közösségi aktivitását, megnövelik az egészségügyi kiadásokat. A Nyilatkozat aláírói aktívan együttműködnek az emberekkel, az egészségügyi és kormányzati szervekkel, annak érdekében, hogy növeljék a tüdő egészségével és az elérhető, hatékony kezelési módokkal kapcsolatos ismereteket.

  3. cikkely: Az aláírók a megelőzhető tüdőbetegségek felszámolásáért végzett munkában aktívan részt vesznek, így a gyermekkori védőoltások rendszerének globális megerősítésében, a tiszta levegő fontosságának megismertetésében és az Egészségügyi Világszervezet Dohányzás Elleni Kertegyezményének megvalósításában. Az aláírók kiemelik a gyermekkori tüdő egészség fontosságát, ami az egész életen át a tüdő egészségének az alapja.

  4. cikkely: Az aláírók aktívan támogatnak és alakítanak ki olyan tevékenységeket, melyek azt szolgálják, hogy minden ember hozzájuthasson a tüdő egészségét szolgáló hatékony beavatkozásokhoz.

  5. cikkely. Az aláírók egyetértenek abban, hogy támogatják a tüdő egészségével kapcsolatos tudományos kutatásokat a tüdő egészség eléréséhez és fenntartásához.

  6. cikkely: Az aláírók egyetértenek abban, hogy minden év szeptember 25-ét a Tüdő Egészség Világnapjaként nevesítsék annak érdekében, hogy biztosítsák a tüdő egészség jelentőségének ismertségét világszerte. Kérik a közösségeket és szervezeteket, hogy támogassák a Nyilatkozatot. Szeretnék elérni, hogy világszerte 100.000 ember írja alá a dokumentumot, ezáltal kinyilvánítva támogatásukat, hogy minden embernek joga van elérni és fenntartani a tüdeje egészségét.

  Amennyiben további információra vagy/és interjút szeretne készíteni kérem hívja a következő telefonszámot: 06-30-9-225413.

  Leírás elrejtése

 • A szakrendelésekre a hívószám osztása a rendelés kezdete előtt 1 órával kezdődik (kivéve azok a szakrendelések, ahol 08:00 előtt megkezdődnek a rendelések).
 • Telefonon információ a betegre vonatkozóan nem adható!
 • Telefonos konzultáció panaszokról, betegségekről, sérülésekről nem lehetséges (mivel a beteg nincs jelen)!
 • Az egészségügyi szolgáltatás igénybevételéhez önmagában nem elegendő a társadalombiztosítási azonosító jelet (TAJ-szám) igazoló hatósági igazolvány, kötelező bemutatni az érvényes, a személyazonosság megállapítására alkalmas igazolványát is, amennyiben a 14. életévét betöltötte (1997. évi LXXXIII. törvény ). A TAJ-kártyán szereplő személyazonosító adatoknak egyezniük kell a többi személyazonosításra alkalmas okiraton feltüntetett adatokkal, ezért azok változása esetén új TAJ-kártya kiállításáról kell gondoskodni. Amennyiben a TAJ tulajdonosának családi- vagy utóneve megváltozik, az ország egész területén bármely kormányhivatal megyeszékhelyen működő járási hivatalánál – Pest megye és a főváros esetén Budapest Főváros Kormányhivatala XIII. Kerületi Hivatalánál –igénylőlapon kell a kártya adatmódosítását kérni. Amennyiben a TAJ-kártyán szereplő személyazonosító adatok nem egyeznek a személyazonosításra bemutatott okiraton feltüntetett adatokkal, intézetünk nem tudja Önt ellátásra fogadni!
 • Lelet kiadása egyéb személy (nem a beteg) részére: A beteg egészségügyi ellátásának befejezését követően csak a beteg által adott teljes bizonyító erővel rendelkező magánokiratban felhatalmazott személy jogosult az egészségügyi dokumentációba való betekintésre, és arról másolat készítésére: 1997. évi CLIV. törvény az egészségügyről, 24. § 8. pont
 • Felhívjuk tisztelt pácienseink figyelmét, hogy a szakrendeléseken felejtett személyes okmányokat hétfőtől csütörtökig Intézetünk 1. emeletén található gazdasági osztályon átvehetik 8-15 óra között!

Előzd meg a cukorbetegséget rendszeres mozgással, egészséges táplálkozással és évenkénti szűrővizsgálattal!
A projekt a TÁMOP-6.1.3.B-12/1-2013-0001 pályázat keretei között, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Kattints ide a megtekintéshez

Ne feledkezz meg a szűrővizsgálatokról sem! A méhnyakrák a második leggyakoribb daganattípus, amely védőoltással illetve szűréssel megelőzhető!
A projekt a TÁMOP-6.1.3.B-12/1-2013-0001 pályázat keretei között, az Európai Unió támogatásával és az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósult meg. Kattints ide a megtekintéshez


Print Friendly